Iz agencije ‘Mania’ reagovali na današnje sankcije Velike Britanije: Šokirani smo

0
83


“Iznenađeni smo današnjom neprijatnom informacijom da je zbog našeg profesionalnog angažmana kao marketinške agencije uslijedila reakcija Vlade Ujedinjenog Kraljevstva”, saopštili su iz agencije ‘Mania’ kojoj je ova zemlja danas uvela sankcije, s obzirom na njihovu uključenost u podrivanje Ustava Bosne i Hercegovine.

Iz agencije kažu da su u skoro deset godina postojanja uspješno sarađivali sa brojnim domaćim i stranim klijentima.

“Između ostalog radili smo projekte za EU, GIZ, UNICEF, UNDP, USAID, ali i na projektima sa amabasadom Velike Britanije. Ta ista ambasada nas je pozvala na učešće na okruglom stolu kao primjer uspješnih preduzetnika kao pokretača promjene na lokalnom i državnom nivou”, naveli su u saopštenju upućenom medijima večeras.

Dodali su i da su prepoznati po uspješnim projektima u saradnji sa različitim brendovima u kojima su promovisali Bosnu i Hercegovinu.

“Dva puta smo pobijedili na takmičenju i predstavljali BiH na najvećem međunarodnom festivalu iz marketinga u Kanu. Različite nagrade za kvalitet našeg rada osvojene na festivalima širom svijeta”, naveli su.

Njima je, naime, Velika Britanija sankcije uvela istaknuvši da su značajno profitirali organizacijom i promocijom neustavnog obilježavanja 9. januara.

Oni kažu – za angažman za koji su danas kažnjeni prijavili su se na javni poziv raspisan od strane institucije za koji se mogao prijaviti bilo ko na tržištu.

“Radeći svoj posao pridržavali smo se normi i pravila struke, te profesionalno ispunili obaveze definisane od strane ugovornog organa kojih su se pridržavali i drugi pravni subjekti koji su prethodnih godina bili angažovani na istom projektu i niko nije bio sankcionisan. Nadamo se da ovakve odluke ne šalju negativne poruke i drugim mladim ljudima da je ostanak u ovoj zemlji i profesionalno obavljanje svog posla moguće bez različite vrste pritisaka. U agenciji Mania zaposleno je više od 25 mladih i talentovanih ljudi koji će i ubuduće, bez nepotrebne politizacije, nastaviti da profesionalnim angažmanom dokazuju svoju kreativnost i kvalitet u realizaciji domaćih i stranih projekata”, naveli su iz ove firme.

Podsjetimo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio je odluku 2015. godine, te ponovo 2019. godine, da je odabir 9. januara za proslavu Dana Republike Srpske neustavan i diskriminatoran, jer uspostavlja povlašteni položaj jedne etničke zajednice u odnosu na druge. Ambasador UK u BiH Julian Reilly istakao je da je ‘Mania’, djelovanjem u suprotnosti sa ovim odlukama, podrivala vladavinu zakona, promovisala podjele i strah.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPadLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here